O vchodové i interiérové ​​dvere sa v domácnosti musíte čas od času starať. Okrem pravidelného olejovanie pántov a čistenie dverí od nečistôt je pritom potrebné starať aj o dverové kovania, ktoré sú ich dôležitou súčasťou. Pravidelným čistením totiž nielen že budú vyzerať stále skvele, ale nebudú sa v nich usadzovať nečistoty, ktoré by zhoršili ich ovládanie.

Správne udržiavaná, čistá a lesklá kľučka dodá celkovú žiaru nielen vašim dverám, ale celej domácnosti. Ak patríte medzi jedny z tých, ktorí nedajú dopustiť na riadne čistú domácnosť a radi robia dobrý dojem na prípadné hostí, určite čítajte ďalej. Dverové kľučky sa vyrába z rôznych materiálov. Najčastejšie medzi ne patrí mosadz, oceľ, nerez a tiež striebro. Ak však nechcete svoju kľučku poškodiť, mali by ste dbať veľkého pozore a vlastnosti jednotlivých materiálov rozlišovať. To, čo platí na mosadz, nemusí totiž platiť pre iný materiál. Ako teda bezpečne čistiť dverné kľučku? Na mosadz a striebro, alebo ak všetky kľučky vyrobené z kovu, je potrebné navštíviť špeciálne zameraný obchod s technickým vybavením. Tu by vám mali ponúknuť produkt vhodný pre tento druh materiálu. Zakúpený čistiaci prostriedok naneste na vlhkú hubku alebo jemnú handričku a krúživými pohybmi kľučku očistite od nečistôt. Čistiaci prostriedok potom nechajte ešte chvíľku nanesený na kľučke, kým sa z neho nevytvorí pena alebo pasta podobná vosku na auto. Potom kľučku očistite suchým obrúskom a krásna lesklá kľučka je k dispozícii bez akéhokoľvek škrabance či povrchového poškodenia. V zásade sa nejedná o nič ťažkého, stačí sa držať niekoľkých základných pravidiel, používať vybrané čistiace prostriedky a držať sa postupu.

Kľučka.sk – otvárajte správnou kľučkou!

dverové kľučky, poštové schránky, FAB, zámky, čísla popisné, vešiaky, úchytky a petlice

Široký sortiment kľučiek pre každé dvere a k tomu kvalitné bezpečnostné zámky nájdete na našom e-shope Kľučka.sk. Nerezové aj plastové kľučky a k tomu dlhé alebo delené štíty nesmú chýbať na žiadnych dverách. V našej ponuke nájdete široký sortiment tovarov, ktorý súvisí s kovaním a tiež aj iné produkty pre Váš vysnívaný domov. Číselné označenia rôznych prevedeníbudú moderným doplnkom Vášho domu. Navyše, kvalitné poštové schránky zaručia bezpečnosť Vašich zásielok. Nezabudnite ani na bezpečnosť Vašich cenností a prezrite si pripravenú ponuku trezorov od renomovaných výrobcov. Informačné vitríny, schránky nakľúče, dverové doplnky, menovky na dvere, klopadlá a vešiaky aj to nájdete sem na jednom mieste. U nás si vyberie každý zákazník!

Viac informácií
28 rokov sme na trhu s vami