Ako vybrať podlahu: Materiály a trendy

Výber podlahy je jedným z kľúčových rozhodnutí pri zariaďovaní alebo renovácii domova. Podlaha tvorí základ interiéru a môže výrazne ovplyvniť celkový dojem z priestoru. V tomto článku vám predstavíme rôzne materiály podláh a aktuálne trendy, ktoré vám pomôžu vybrať tú najlepšiu podlahu pre váš domov. Okrem podláh je tiež dôležité venovať pozornosť detailom, ako sú kľučky na dvere, ktoré môžu doplniť celkový vzhľad a štýl vášho interiéru.

Tip: Pre dokonalý vzhľad a jednotný štýl vášho interiéru zvážte inštaláciu nerezových kľučiek na dvere. Tieto kľučky sú nielen elegantné a moderné, ale aj veľmi odolné a ľahko sa udržiavajú, čo z nich robí ideálny doplnok k akémukoľvek typu podlahy a celkovému dizajnu vášho domova.

Drevené podlahy

Drevené podlahy sú klasickou voľbou, ktorá nikdy nevyjde z módy. Prinášajú do interiéru prírodnú krásu a teplý pocit. Drevo je dostupné v rôznych druhoch, ako sú dub, buk, javor alebo exotické dreviny, čo umožňuje širokú škálu farieb a textúr. Drevené podlahy sú odolné a možno ich opakovane renovovať brúsením a lakovaním. V posledných rokoch sú veľmi populárne rustikálne a kartáčované povrchy, ktoré dodávajú interiéru autentický a prirodzený vzhľad.

Laminátové podlahy

Laminátové podlahy sú cenovo dostupnou alternatívou k drevu. Sú vyrobené z vrstveného materiálu, ktorý imituje vzhľad dreva alebo iných prírodných materiálov. Laminátové podlahy sú odolné proti poškriabaniu a ľahko sa udržiavajú, čo ich robí ideálnou voľbou pre domácnosti s deťmi alebo domácimi miláčikmi. Dnešné trendy zahŕňajú lamináty s realistickými textúrami a matnými povrchmi, ktoré vyzerajú veľmi autenticky.

Vinylové podlahy

Vinylové podlahy sú známe svojou odolnosťou a vodeodolnosťou, čo ich robí vhodnými pre kuchyne, kúpeľne a ďalšie vlhké priestory. Moderné vinylové podlahy sú dostupné v mnohých dizajnoch, vrátane imitácií dreva, kameňa alebo dlaždíc. Vinyl je mäkký a príjemný na dotyk, čo prispieva k pohodliu pri chôdzi. V posledných rokoch sa stali populárne luxusné vinylové dielce (LVT), ktoré ponúkajú vysokú estetiku a dlhú životnosť.

Keramické a porcelánové dlaždice

Keramické a porcelánové dlaždice sú tradičnou voľbou pre kúpeľne, kuchyne a vstupné haly vďaka svojej odolnosti a jednoduchej údržbe. Tieto dlaždice sú dostupné v širokej škále farieb, vzorov a veľkostí. Súčasné trendy zahŕňajú veľkoformátové dlaždice a dlaždice s geometrickými vzormi, ktoré môžu vytvoriť výrazný vizuálny efekt. Dlaždice imitujúce prírodné materiály, ako je mramor alebo betón, sú tiež veľmi obľúbené.

Korkové podlahy

Korkové podlahy sú ekologickou voľbou, ktorá ponúka mäkký a teplý povrch. Kork je prírodný materiál s vynikajúcimi izolačnými vlastnosťami, čo z neho robí ideálnu voľbu pre obytné priestory. Korkové podlahy sú odolné voči vlhkosti a ľahko sa udržiavajú. Moderné korkové podlahy sú dostupné v rôznych farbách a textúrach, čo umožňuje kreatívne použitie v interiéri.

Betónové podlahy

Betónové podlahy sú trendom, ktorý získava na popularite vďaka svojmu industriálnemu vzhľadu a odolnosti. Sú ideálne pre moderné a minimalistické interiéry. Betón možno leštiť, farbiť alebo zdobiť rôznymi vzormi, čo ponúka širokú škálu estetických možností. Betónové podlahy sú tiež veľmi odolné a ľahko sa udržiavajú.

Kobercové podlahy

Koberce prinášajú do interiéru pocit tepla a pohodlia. Sú dostupné v mnohých farbách, vzoroch a textúrach, čo umožňuje širokú škálu dizajnových možností. Kobercové podlahy sú ideálne pre spálne a obývacie izby, kde zvyšujú komfort pri chôdzi a tlmia hluk. V poslednom čase sú populárne koberce s geometrickými vzormi a prírodnými motívmi.

Trendy v farbách a vzoroch

Aktuálne trendy v farbách a vzoroch podláh zahŕňajú neutrálne odtiene, ako je sivá, béžová a biela, ktoré dodávajú interiéru čistý a elegantný vzhľad. Ďalej sú obľúbené prírodné tóny dreva a imitácie prírodných materiálov. Geometrické vzory a veľkoformátové dlaždice sú tiež veľmi trendy, rovnako ako kombinácia rôznych materiálov pre vytvorenie unikátneho vzhľadu.

Pri výbere podlahy zohľadnite aj ekologické aspekty. Materiály ako bambus, kork a recyklované drevo sú udržateľné a šetrné k životnému prostrediu. Rovnako sa zamerajte na podlahy s nízkym obsahom prchavých organických látok (VOC), ktoré prispievajú k zdravšiemu vnútornému prostrediu.

Kľučka.sk – otvárajte správnou kľučkou!

dverové kľučky, poštové schránky, FAB, zámky, čísla popisné, vešiaky, úchytky a petlice

Široký sortiment kľučiek pre každé dvere a k tomu kvalitné bezpečnostné zámky nájdete na našom e-shope Kľučka.sk. Nerezové aj plastové kľučky a k tomu dlhé alebo delené štíty nesmú chýbať na žiadnych dverách. V našej ponuke nájdete široký sortiment tovarov, ktorý súvisí s kovaním a tiež aj iné produkty pre Váš vysnívaný domov. Číselné označenia rôznych prevedeníbudú moderným doplnkom Vášho domu. Navyše, kvalitné poštové schránky zaručia bezpečnosť Vašich zásielok. Nezabudnite ani na bezpečnosť Vašich cenností a prezrite si pripravenú ponuku trezorov od renomovaných výrobcov. Informačné vitríny, schránky nakľúče, dverové doplnky, menovky na dvere, klopadlá a vešiaky aj to nájdete sem na jednom mieste. U nás si vyberie každý zákazník!

Viac informácií
28 rokov sme na trhu s vami