Svieži čistý vzhľad, mnoho miesta a žiadne lapače prachu. Minimalizmus je v posledných rokoch čoraz obľúbenejší. Pokiaľ aj vás tento štýl zaujal a chcete ho vpustiť do svojho domova, máme pre vás niekoľko tipov.

V dnešnej dobe sa architekti často zameriavajú na minimalizmus a jednoduchosť. Je to dlhodobý trend, ktorý vyhľadáva čoraz viac ľudí, a to hneď z dvoch hľadísk. Minimalizmus a jeho jednoduchosť sú praktickejšie na údržbu, a zároveň sa nechá ľahšie kombinovať s prvkami iných štýlov. A jednou z vecí, ktorá by nemala byť z tohto hľadiska zanedbávaná, sú doplnky, ako kľučky a schránky. Tie nielenže plnia svoju praktickú funkciu, ale tiež pridávajú estetickú hodnotu interiérom aj exteriérom.

Prečo zvoliť práve minimalizmus

Výhody minimalistického designu sú mnohostranné. Po prvé, prispievajú k celkovému estetickému dojmu budovy. Vďaka svojmu jednoduchému designu sa totiž hodí k rôznym architektonickým štýlom. Ďalej sú tieto doplnky často vyrábané z kvalitných materiálov, čo zaisťuje ich dlhú životnosť a odolnosť. V neposlednom rade je výhodou aj ich praktický aspekt, ktorý uspokojuje potreby moderného života.

Minimalistické kľučky sa vyznačujú jednoduchým a čistým designom. Sú často vyrobené z kvalitných materiálov, ako je nerezová oceľ, hliník alebo sklo, čo zaisťuje ich dlhú životnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom. Čistý dizajn zároveň zaručuje kompatibilitu s ďalšími architektonickými smermi, či už ide o priemyselný dizajn alebo rustikálny štýl.

Schránky sú ďalším prvkom, ktorý je možné v modernej architektúre využiť s dôrazom na minimalizmus. Majú čisté línie, jednoduché tvary a často sa integrujú do designu budovy. Môžu tak byť vstavané do fasády alebo steny, čo umožňuje skryté uloženie pošty, a zároveň zachováva čistý vzhľad budovy.

Na čo sa ďalej zamerať

Minimalizmus v interiéri nespočíva len v jednoduchých líniách. Ide o celkový dojem, ktorý z priestoru vyžaruje. Všetko by malo byť zladene, upravene, a pritom veľmi útulne. Občas sa ale môže stať, že sa pri honbe za čistými líniami dostanete do fázy, kedy miestnosť bude pôsobiť až sterilne. V tejto chvíli prichádzajú na rad ďalšie malé a praktické doplnky, ako osvetlenie, vankúšiky alebo sviečky. Práve tie môžu byť pomyselnou čerešničkou na torte. Kombinujte teda materiály, hrajte sa s tvarmi a skúšajte, čo do vašej domácnosti zapadne. Môžu to byť atypické doplnky v čiernej farbe s matným finišom, alebo elegantné zlaté detaily s lakom odrážajúci svetlo. To už je len na vás.

Kľučka.sk – otvárajte správnou kľučkou!

dverové kľučky, poštové schránky, FAB, zámky, čísla popisné, vešiaky, úchytky a petlice

Široký sortiment kľučiek pre každé dvere a k tomu kvalitné bezpečnostné zámky nájdete na našom e-shope Kľučka.sk. Nerezové aj plastové kľučky a k tomu dlhé alebo delené štíty nesmú chýbať na žiadnych dverách. V našej ponuke nájdete široký sortiment tovarov, ktorý súvisí s kovaním a tiež aj iné produkty pre Váš vysnívaný domov. Číselné označenia rôznych prevedeníbudú moderným doplnkom Vášho domu. Navyše, kvalitné poštové schránky zaručia bezpečnosť Vašich zásielok. Nezabudnite ani na bezpečnosť Vašich cenností a prezrite si pripravenú ponuku trezorov od renomovaných výrobcov. Informačné vitríny, schránky nakľúče, dverové doplnky, menovky na dvere, klopadlá a vešiaky aj to nájdete sem na jednom mieste. U nás si vyberie každý zákazník!

Viac informácií
28 rokov sme na trhu s vami