Obyčajné dvere so starou vložkou a bez bezpečnostného kovania - to je pre zlodeja skoro pozvánka. Zlodej sa totiž do istej miery riadi tým, akú vložku máte. Prvým krokom k bezpečia je teda nadobudnutie kvalitných dverí a dobrého bezpečnostného zámku.

Každý zámok určuje hlavne jedna vec, a to jeho bezpečnostná trieda. Tá sa môže pohybovať od stupňa 1, teda najnižšieho zabezpečenia, až do stupňa 4, ktorý je vyhradený takmer nedobytným "tvrďákům". Triedy sú od seba farebne odlíšené a bývajú vyznačenej aj na obale vložky. Všeobecne platí, že na zabezpečenie vchodových dverí do domu či bytu by ste si mali zaobstarať minimálne triedu 3. Je holým nezmyslom zhotovovať do nových, krásnych dverí za desaťtisíce obyčajnú triedu 2, rovnako tak ako zaobstarávať presklené dvere nedobytnú 4 - tu sa zlodej zrejme so zámkom párať nebude a zvolí skôr likvidáciu skla. Od triedy 1 nemožno očakávať príliš vysokú bezpečnosť, hodí sa skôr do rôznych provizórnych dverí. Ohľadom typu vložky panuje jeden rozšírený mýtus - že kľúče s jamkami sú bezpečnejšie než klasické "zubaté". Tak tomu ale nie je, vložky oboch typov sú bezpečné úplne rovnako.

V podstate ide skôr len o dizajnový rozdiel. S vložkou ale ešte nemáme úplne vyhraté. Dôležité totiž je aj to, ako sa postaráte o svoje kľúče. Na kopírovanie a kradnutie kľúčov je dnes celá rada trikov. Tomu však možno zamedziť napríklad pomocou bezpečnostnej karty, ktorou replica hublot watches disponuje väčšina vložiek od tretej triedy vyššie. Bez tejto karty vám zámočník za žiadnych okolností nesmie kópiu kľúča vytvoriť. To, že by niekto získal kópiu vášho kľúča bez príslušnej karty, je tak prakticky vylúčené.

Kľučka.sk – otvárajte správnou kľučkou!

dverové kľučky, poštové schránky, FAB, zámky, čísla popisné, vešiaky, úchytky a petlice

Široký sortiment kľučiek pre každé dvere a k tomu kvalitné bezpečnostné zámky nájdete na našom e-shope Kľučka.sk. Nerezové aj plastové kľučky a k tomu dlhé alebo delené štíty nesmú chýbať na žiadnych dverách. V našej ponuke nájdete široký sortiment tovarov, ktorý súvisí s kovaním a tiež aj iné produkty pre Váš vysnívaný domov. Číselné označenia rôznych prevedeníbudú moderným doplnkom Vášho domu. Navyše, kvalitné poštové schránky zaručia bezpečnosť Vašich zásielok. Nezabudnite ani na bezpečnosť Vašich cenností a prezrite si pripravenú ponuku trezorov od renomovaných výrobcov. Informačné vitríny, schránky nakľúče, dverové doplnky, menovky na dvere, klopadlá a vešiaky aj to nájdete sem na jednom mieste. U nás si vyberie každý zákazník!

Viac informácií
28 rokov sme na trhu s vami