Všetci majstri navrhujúci kľučky či interiéroví projektanti a návrhári vidí kľučku úplne inak. Uvažujú o kľučke, rozete aj kovanie ako o brilantným nadčasovom skutočnom šperku. Pracujú s ním veľmi opatrne, tak, aby celkový dojem z vašich dverí a z vášho interiéru úplne nepokazil. Kľučka je čerešničkou na torte. Krása tkvie v detaile. A takým detailom je práve aj kľučka. Ide teda o povrch, rozmer, tvar a ich vzájomné kombinácie.

V súčasnej dobe je kladený dôraz na zjednotenie do jedného jednoliateho druhu kovania umiestneného na všetkých typoch dverí a okien. Interiér pôsobil naozaj celistvo a jednotne. Musí byť zladené aj kľučky s materiálmi, ktoré sú potom ďalej použité na iných miestach a častiach nábytku v interiéri samotnom. Naopak možno tiež vytvoriť cielene ich výrazný kontrast, ktorý tejto kľuke dodá veľa na väčšie atraktivite.


Podľa čoho vyberať

Ak začínate vyberať kľučky, stretnete sa s veľkým množstvom kľučiek o rôznych tvaroch, farbách a materiáloch. Z tak veľkej ponuky si určite vyberie každý. Je treba dať veľký pozor na správny výber podľa potrieb. Pozornosť zamerajte najmä na voľbu materiálu kovania a kľučiek, úpravy povrchu, prevedenie, konštrukcia a veľmi dôležitý je potom aj samotný dizajn kľučky.

Ak hľadáte materiál a povrch s dlhodobou životnosťou, skúste masívne mosadzné kľučky. Povrchová úprava môže byť matná, ktorej sa hovorí aj saténová. Neustálu vzrastajúcou obľubu má lesklý chrómový povrch. Ten značne vyniká svojou vysokou odolnosťou a tvrdosťou. Voliť môžete aj nadštandardne titánový povrch vykazujúci nadpriemerne dlhú životnosť. Veľa obľúbený a dostupný je aj vysoko kvalitný nerez s brúseným povrchom.

Ak ste laik, asi hneď na prvý pohľad kvalitu zvolenej kľučky ťažko spoznáte. Vyvarujte sa nekvalitného kovania z Číny a pátrajte po pôvode výrobku na našom trhu. Starostlivo preštudujte udávané údaje o materiáli, tiež práve pôvodu výrobku a vždy chcite vidieť certifikát kvality. Je naozaj vo vašom vlastnom záujme kupovať kvalitné výrobky, aby vám náhodou neostala zlomená ruka v ruke a ešte k tomu zvnútra či vonku bez možnosti sa dostať na druhú stranu. Vyberajte iba kľučky a kovania zavedených značiek, ktoré vyrába svoje produkty z kvalitných materiálov, opatrené certifikátom.

Kľučka.sk – otvárajte správnou kľučkou!

dverové kľučky, poštové schránky, FAB, zámky, čísla popisné, vešiaky, úchytky a petlice

Široký sortiment kľučiek pre každé dvere a k tomu kvalitné bezpečnostné zámky nájdete na našom e-shope Kľučka.sk. Nerezové aj plastové kľučky a k tomu dlhé alebo delené štíty nesmú chýbať na žiadnych dverách. V našej ponuke nájdete široký sortiment tovarov, ktorý súvisí s kovaním a tiež aj iné produkty pre Váš vysnívaný domov. Číselné označenia rôznych prevedeníbudú moderným doplnkom Vášho domu. Navyše, kvalitné poštové schránky zaručia bezpečnosť Vašich zásielok. Nezabudnite ani na bezpečnosť Vašich cenností a prezrite si pripravenú ponuku trezorov od renomovaných výrobcov. Informačné vitríny, schránky nakľúče, dverové doplnky, menovky na dvere, klopadlá a vešiaky aj to nájdete sem na jednom mieste. U nás si vyberie každý zákazník!

Viac informácií
28 rokov sme na trhu s vami